Björkkös hemtjänst är för alla!

“Vi hjälper med allt som hör hemmet och livet till. Det kan vara tillfälliga eller bestående behov. Vi kan handla, stryka kläder, byta gardiner, rasta hunden, klippa gräs, passa barn, laga mat eller följa med på en promenad. Ja, egentligen vad som helst! Det är ett omväxlande arbete. Ena dagen kan jag vara på utfärd med en senior som vill komma ut från hemmet, nästa dag kan jag vara hos en barnfamilj”

– Berättar Iida som är närvårdare på Björkkö och en av dem som åker hem till kunderna

Sofi och Tommy Sjöblom var Björkkös första familjekunder. Sofi berättar om hur det kom sig att de kontaktade Björkkö AB:

”Jag hade redan fyra barn då våra tvillingar kom. Första tiden var väldigt tuff då båda pojkar hade kolik. När Tommy skulle återgå till arbetet kände vi att det skulle kunna bli övermäktigt. Jag fick tips om Björkkö och kontaktade dem på en torsdag. På fredagen hade vi ett planeringsmöte och från måndagen var de sedan här tre timmar varje veckodag i drygt två månader. De tog hand om pojkarna så att jag hade möjlighet att vila och gjorde även en del hushållsarbete medan pojkarna sov. Det som jag tyckte mest om var att de kunde komma med så kort varsel. Jag uppskattade även att de inte kom så många olika. De hade en bra kontinuitet i personalen.”

Vid ett tillfälle någon månad efter att det dagliga stödet avslutats var Tommy på tjänsteresa och Sofi ensam hemma med barnen.

”Plötsligt fick jag ett kraftigt migränanfall och kunde inte ta hand om barnen själv. Jag chansade och ringde till Björkkö och inom 40 minuter var de här!”

”Vi försöker alltid att möta kundens önskemål och vi är väldigt flexibla. För det mesta kan vi komma med ganska kort varsel om behoven uppstått plötsligt. Det är nog det som gör oss lite unika. Vi vill verkligen hjälpa alla våra kunder, så genast någon tar kontakt försöker vi stuva om i schemat för att kunna tillmötesgå behoven. Man tror att man vet hur arbetsveckan ska bli på måndag, men på söndagen kan jag ofta konstatera att det inte alls blev som det var planerat”

– Säger Iida innan hon ska vidare till nästa kund som idag vill ha hjälp att åka och fixa familjegravarna inför allhelgona.

Björkkö Ab har kontor i Grelsby, men åker hem till kunder över hela Åland. Service kan ges även kvällar, helger och nätter om det finns behov.